Разследващата журналистка Оливера Лакич, която пише за престъпността и корупцията в Черна

...
Разследващата журналистка Оливера Лакич, която пише за престъпността и корупцията в Черна
Коментари Харесай

Простреляха разследваща журналистка в Черна гора

Разследващата журналистка Оливера Лакич, която написа за престъпността и корупцията в Черна гора, е била простреляна пред дома си в черногорската столица Подгорица, оповестява The Guardian.

Оливера Лакич е журналистка на черногорския вестник " Vijesti ". Тя е била ранена в десния крайник. Откарана е в болница без заплаха за живота.

Нападението е станало към 21:00 ч. локално време, оповестява полицията. Започнало е следствие на офанзивата. Засилено е полицейското наличие в целия град и се ревизират камерите за наблюдаване в региона.

Лакич е споделила, че един мъж се е доближил до нея и я е прострелял. Имало е и други двама мъже, които после са избягали.

Оливера Лакич е била нападната и преди 6 години, когато е водила следствие на съмнителни сделки с тютюневата фабрика. Тогава причинителят бил вкаран в пандиза за няколко месеца, а Лакич е имала полицейска защита.

" Аз съм безгласен ", написа основният редактор на  " Vijesti "  Михайло Йовович на уеб страницата изданието.  " До по кое време ще се случва това? Много от историите, за които е писала, не са били разследвани от управляващите. Колко дълго би трябвало да живеем в боязън от такива подлеци? "

Министър-председателят Душко Маркович осъди офанзивата и прикани за " бързо и дейно следствие ".

Нападението против публицист е второ в границите на един месец. Миналия месец бомба избухна близо до дома на изтъкнат публицист в северния град Бело Поле.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР